Bland Dig prisen: Her er alle indstillede

 

Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen på 25.000 kroner personer eller grupper, der blander sig og tager initiativer, der gavner det lokale fællesskab.

2016-vinderen vil blive offentliggjort 3. september på Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense.

Herunder kan du se de personer, der er indstillet:

Anne Fiber, Langeskov

Det helt fantastiske arbejde hun udfører i forbindelse med IC-tog til Langeskov.
 
Indstiller: Connie Nørgaard

Palle Hansborg-Sørensen og Klaus Lauridsen, Munkebo

 
Palle Hansborg-Sørensen og Klaus Lauridsen har været primus motor i en lang proces for at få etableret Munkebo Multipark og har med vedholdende og dygtig arbejde skabt Fyns sjoveste aktivitetspark , som er åben for alle.
 
Indstiller: Jesper Bie Schøllhammer

 

Vandpleje Fyn

Vandpleje Fyn er en sammenslutning af frivillige sportsfiskere, der utrætteligt kæmper for, at vandløbene skal blive bedre gyde- og opvækst vande for havørreder. Det sker via dialog med lodsejere, myndigheder og det private erhvervsliv. Fynske lystfiskere samt tilrejsende fisketurister kan høste frugterne af arbejdet i form af flere og større havørreder lang vore kyster.

Indstiller: Claus Eriksen, Nr. Broby

Anders Kjærsig, præst Nr. Søby

Anders Kjærsig (præst i Heden og Nr. Søby, har netop sagt sin stilling op, red.) er med til at ruske op i os alle og især det fynske kirkeliv. Han har sine meningers mod, han tør gå op imod autoriteterne og er altid klar i spyttet. Man kan ikke lukke munden på ham.

Indstiller: Bo Christensen, Odense.

Berndt Jørgensen, formand Skamby Multihus

Formand for Skamby Multihus Berndt Jørgensen er en uvurderlig primus motor bag multihuset. Han har skabt begejstring, samlet penge ind og fået frivillige i gang. Også folk, som aldrig tidligere har vist interessesse.
Og nu er i multihuset på vej som byens ””vartegn”” på sammenhold, energi og overlevelsestrang.
 
Indstiller: Arne Overgård
 

Foreningen Als-Fyn Broen

Der arbejdes ihærdigt for at styrke Syddanmarks infrastruktur til gavn for store og små. Mange trafikale problemer til gavn for hele Danmark kan også afhjælpes med en bro.
 
Indstiller: Lars Nielsen, Lene Hammerich, Rikke Bech Skougaard, John Vang Jørgensen, Connie Nielson, Vagn Drud Hansen, Sabine Schulze-Lorenzen, Anders Hansen, Arne Astrup..
 

Hårslev Byfest, arrangørgruppen

Arrangørgruppen bag Hårslev Byfest har lagt utallige timer i at skabe en fest til fordel for de lokale idrætsforeninger og lokalbefolkningen. En byfest, der har givet genlyd rundt omkring på Fyn. Byfesten byder på spændende aktiviteter og fester for ung som gammel - heriblandt en total udsolgt lørdagsfest med 350 gæster.

For få år tilbage var byfesten i fare for at dø, og det er imponerende, hvad de nye frivillige arrangører har fået stablet på benene.

Indstiller: Jesper Andersen, Odense.

Per Juel Sørensen, Søllinge

Per Juel Sørensen fra Søllinge har i den grad medvirket til, at landsbyen er blevet forskønnet og har inspireret til adskillige tiltag til gavn for lokalområdet.

Indstiller: Aksel Scheby, Søllinge

Frank Eistrup, Odense

 
Frank Eistrup er som drengen i eventyret ”Kejserens Nye Klæder”, der tør sige det højt, som vi andre fornemmer, der er behov for. Ved at underbygge med fakta og velfunderet kritik holder Frank Eistrup de lokale politikere og embedsmænd til ilden til gavn for kommunens borgere.
 
Indstiller: Lizzia Hasler, Odense og Inge Jensen

Haveforeningen Kaliffenlund, Ullerslev

Kolonihaveforeningen skaber sociale arrangementer og fællesskab mellem mennesker i forskellige aldre , så hvis man føler sig ensom eller bare gerne vil snakke med andre mennesker, er muligheden stor. Foreningen vil prøve at få en lille overdækket terrasse, så muligheden for mere fællesskab kan i mødemødes. De to frivillige John og Jimmi gør et meget stort stykke arbejde.

Indstiller: Malene Madsen, Ullerslev

Ellen Bechsgaard, Brobyværk

Ellen Bechsgaard fra Madklubben og Lokalrådet i Brobyværk er et meget stort aktiv for byen. Hun sørger for maden til fællesspisningen i byen, til udflugter i pensionistklubben, og nogle af skolens arrangementer såvel som hun værner om lokalrådet, hvor hun blandt andet tager imod alle nytilflyttere på en meget behagelig måde. Man kommer til at føle sig velkommen, når hun kommer med en lille hilsen fra lokalrådet og fortæller om livet i byen, foreninger og fællesspisningen
i skolens sfo, og får pjecer om det hele. Det medvirker til det særlige sammenhold i Brobyværk, hvor man kan snakke med alle, hen over hækken, ved købmanden, blomsterhandleren, eller når man går en tur. 
 
Indstiller: Brian Lousdal Nielsen, Brobyværk

Restauratør Søren Windell, Odense

Restaurant Grønttorvets krovært Søren Windell er manden bag adskillige arrangementer som eksempelvis Tarteletfestivalen, der er blevet såvel tradition som tilløbsstykke. Han bør også hædres for sit store sociale engagement. Således holder han hvert år juleaften for Odenses hjemløse på sin restaurant, og han træder til, når en af dem har brug for hjælp. For eksempel fik Jørgen en stor oplevelse, da han kvit og frit kunne invitere sin genfundne datter på stor middag på Grønttorvet.
 
Indstiller: Helle Bjørnsholm, Odense, Christian Skov Frederiksen

Nyborg Familie & Firmasport, spinningafdelingen

 
Indoor bike (spinning)-afdelingen i Nyborg Familie & Firma Sport står 30. juli bag et historisk arrangement på plænen i de smukke historiske omgivelser ved Nyborg Slot. 100 cykler stilles på plænen, og der kommer deltagere fra hele landet. Umiddelbart efter foregår enkeltstarten
i Post Danmark Rundt. I Nyborg Familie & Firmasport er der plads til alle, og det er fælles-skabet, der tæller. Det skal arrangementet synliggøre.
 
Indstiller: Berit Wedel, Nyborg

 

Keld Clement, Nyborg

 
Keld Clement har tilført betydningsfulde værdier for Nyborgs borgere. Den 68-årige tidligere socialrådgiver og seminarielektor er primus motor for de seniorer, der er ved at oprette et bofællesskab på havnen. Det tog et par år at overbevise byrådet, men det lykkedes. For nogle år siden var han skyld i, at Folketingets Finansudvalg satte 25 millioner kroner af til at forhøje tre gamle motorvejsbroer ved Nyborg. Dermed slap bymidten for en masse tung trafik – lastbiler, der ikke kunne komme under broerne.
 
Indstiller: Erling Pedersen, Nyborg

 

BrugsBanden, Nørreby

En lille gruppe mennesker i Nørreby og omegn satte sig for på meget kort tid at indsamle 250.000 kr. til vores lille nordfynske brugs - Nørreby Brugsforening (danmarks ældste selvejede). Brugsen skulle pludselig frembringe en garanti, for ellers ville den lukke. Vupti satte BrugsBanden sig for at skaffe de 250.000, også selvom det virkede uoverskueligt . Men de gjorde det, så vi stadig har en hyggelig brugs.

Indstiller: Birgitte Pliniussen

Jan Valbak, Faaborg

Jan Valbak tager mange initiativer. Han har etableret ”støvsugerbanden”, der rydder op i Faaborg By. Han har etableret ”Faaborg mod hærværk” og er formand for Musikforeningen VAFF, der blandt inviterer på gratis sommersang og musik. Han blander sig også i politik og er medlem af byrådet i Faaborg-Midtfyn (Sydfyns Borgerliste). Han er ikke bange for at stå frem og bruge sig selv.

Indstiller: Lis Lotte Wilcken Graversen, Kurt Kniep,Villy Jensen, Marianne Kristensen, Nicholai Valbak-Andersen, Stefan Kristensen, Tommy Holm, Tom Aardestrup, Kate Bandholtz, Marianne Kjærulff, Kirsten og Carlo Stærke, Lars Andersen og Jørn Rasmussen

Seniorgruppen Munkebo

I Munkebo, som hører til Kerteminde Kommune, har der flere gange været problemer med nedskæringer. Men det vil seniorgruppen bare ikke acceptere. Det var hver gang dem, det gik ud over. Så de kæmper i form af læserbreve og breve direkte til borgmesteren.

Ingrid Rittmann, Munkebo

Jesper Buch, Føns Havbane

Jesper er en meget pasioneret person, der arbejder målrettet med at skabe rammer, der tilgodeser mere end blot ham selv. Han bidrager enormt med nytænkning til lokalsamfund og fællesskabet og har på kort tid skabt et fantastisk miljø omkring Føns Havbane. Det er hans fortjeneste, at Middelfart Kommune har Fyns første permanente havbane samt en forening tilknyttet, der sammen med DGI arrangerer en masse aktiviteter for havsvømmere. Han har også startet løbeklub op i Nr. Aaby.

Indstillere: Ingrid Führing, Kim Frederiksen, Charlotte Thomhav, Tanja Billesø Beck, Karina Barløse, Thomas Rasmussen, Flemming Korsbæk, Erik Klitholm, Nete Juhl Hansen, Torben Poulsen, Peder Fjordhauge, Sine Kiilerich

Inge Brun , Østfyns Sociale Handicapforening

Inge Brun gør i Østfyns Sociale Handicapforening, Ø.S.H. mange gode ting for de handicappede.

Indstiller: Pia Nielsen Bæk, Nyborg.

Kristian Bang, Odense

Kristian Bang har i mange år deltaget aktivt i det odenseanske kulturmiljø og medvirket til byens kulturelle udvikling Det har han blandt andet gjort gennem frivilligt drevne initiativer som ThisIsOdense og Nøgleforum, der har samlet og inspireret store dele af det kulturelle og frivillige miljø i Odense. Kristian er evigt optimist. Han er idérig, intelligent og med en uendelig virkelyst og trang til at blande sig.

Indstiller: Marie Elisabeth Dam, Odense

Styregruppen bag Polymeren i Årslev

Kommunen har overdraget den gamle skofabrik Polymeren i Årslev til borgere, foreninger og andre, der kan byde ind med aktiviteter. Den frivillige styregruppe bag har en drøm om en park med legeplads, bålsted og et læskur, som alle generationer i byen skal få gavn af og et sted, hvor alle kan være i fællesskab. Styregruppen bruger meget fritid på at skabe noget, som vi sammen kan bruge.

Indstiller: Bettina Pil Larsen, Årslev

Ivan Underlin, Davinde

Ivan Underlin er er formand for Davinde Beboerforening, og han er en af flere ildsjæle, som har formået at skabe et kulturliv og et fællesskab i landsbyen, som er ud over det sædvanlige. Ivan har gennem mange år været engageret i aktiviteter i forsamlingshuset, beboerforeningen, Badeklubben ved Davinde Sø samt initiativer i landsbyen om miljø og trafik med mere.

Indstiller: Jens Peter Madsen, Odense.

Gislevs hundefolk og venner

Gislev og omegns hundefolk og venner er en gruppe af hundeinteresserede, der mødes til fælles gåture cirka en gang om måneden og slutter af med fælles hygge. Vi laver opslag om gåturene, så alle i byen kan deltage. Vi ønsker at være  sociale omkring interessen hund og arbejder på at etablere en indhegnet hundelegeplads i Gislev.

Indstiller: Hanne Rohmann, Gislev

Mette Gerber, Bøgebjerg IF

Mette Gerber Jensen fortjener at blive hædret for sit engagement i Bøgebjerg IF. Hendes altid gode humør og hendes ”det må vi finde ud af”-holdning til ethvert problem.
 
Indstiller: Bodil Jensen
 

Aktivgruppen bag Fabriksladen, Ryslinge

Aktivgruppen bag ”Fabriksladen” (tidligere Fabers Fabriker) har stået for seks koncerter og gør et stort stykke arbejde. Der er heldigvis stor opbakning fra beboerne i Ryslinge, men opbakningen fra kommunen er langt væk.’
 
Indstiller: Annelise Fischer, Ryslinge
 

Frivillige bag Føns Nærvarme

De frivillige bag Føns Nærvarme har gjort et kæmpe arbejde med at fået næsten hele byen involveret og tilmelde sig nærvarme. Det køres udelukkende med frivillig og ulønnet arbejdskraft.
 
Indstiller: Kirsten Rande, Føns
 

Jette Kærgaard Nielsen, Nordfyns Rosenfestival

 
Jette Kærgaard Nielsen har været med til at starte Foreningen Nordfyns Rosenfestival. En festival, som i år har 10-års jubilæum, og som med Jette som formand har udviklet sig til at være Nordfyns største enkelstående event. Hun er utrolig vellidt blandt de over 100 frivillige bag festivalen, og hendes indsats året igennem med mange møder og meget arbejde er med til at sætte Fyn og Nordfyn på danmarkskortet.
 
Indstiller: Per Maegaard, Bogense
 

Turismens Venner, Kerteminde

De små 200 ildsjæle i Turismens Venner har gjort en uvurderlig indsats for fremme af turismen i Kerteminde Kommune. De arbejder på at få gæster til og viser det gode værtsskab i praksis. Vennerne siger aldrig nej til opgaver og igangsætter selv nye initiativer. De byder velkommen til gæstesejlerne, holder i højsæsonen ugentlige informationsmøder for at fortælle om, hvad der foregår. De producerer nye lokale produkter som snapsen Fru Møllers Torn, står bag Amanda-kogebogen og tager på messer og fremstød såvel nationalt som internationalt.
 
Indstiller: Turistchef Dorte Frandsen, Kerteminde
 

The International Garden, Odense

The International Garden er et projekt,hvis mål er at bringe familier med forskellige nationaliteter sammen ved at tilbyde dem at arbejde i Skolehaven Falen. Der skabes nye fællesskaber omkring projektet og andre grønne initiativer.
 
Indstiller: Susan Urbanus, Odense.
 

Krogsbølle Sogn, Nordfyn

Det lille aktive sogn helt mod nord på Fyn udmærker sig ved at være ”fremme i skoene”. Sognet blev i 2015 kåret som Blomstrende Landsby, hvor mere end 30 personer stod bag et digert værk om områdets historie, nutid og fremtidige udfordringer og muligheder. Næste trin er forskønnelse af området og udfærdigelse af en Lokal Udviklingsplan. At sognet er enormt aktivt illustreres også ved fodboldarrangementet Øens Hold, hvor mere end 100 frivillige hjælper. Af andre tiltag er syv byggegrunde, hvor lokale har købt et stykke jord af kommunen, selv udfærdiget lokalplan og har disse grunde til salg. Hele projektet hviler på filantropi for, at andre kan få muligheder for at bygge tæt på skole, og hvor der er de ting, unge lægger vægt på, når de skal vælge bosted.
 
Indstiller: Kjeld Hansen, Krogsbølle
 
 

Bettina Quick, Faaborg

Bettina Quick udfører et utrætteligt arbejde for cancerramte børn. Det sker med blandt andet zumba-event . Hun og hendes piger stiller op til et hvert godt formål , men de cancerrate børn er hendes hjertesag.
 
Indstiller: Finn Johansen

Oplevelsesklubben Nordfyn

 
Oplevelsesklubben planlægger ture for udsatte børnefamilier på Nordfyn ( familier med manglende psykisk eller/og økonomisk overskud). Oplevelsesklubben består udelukkende af frivillige, som planlægger ture, smører madpakker, sørger for transport m.v. De frivillige skaber rammer, hvor ingen bliver dømt og alle er ligeværdige. Det giver børnene mulighed for at lege i ro uden at skulle tænke over at have mindre end andre.
Indstiller: Nicoline Andersen
 

Støvsugerbanden Faaborg

 
Støvsugerbanden gør et helt fantastisk frivilligt arbejde med at holde vores dejlige by Faaborg ren
 
Indstiller: Hanne Andersen, Faaborg.

Østfyns Pendlerklub

 
En gruppe borgere dannede Østfyns Pendlerklub i 2015. Den består af repræsentanter fra Ullerslev, Nyborg og Langeskov og med Anne Fiber som en yderst ihærdig talsmand. Pendlerklubben har til formål at forbedre den kollektive transport og pendler mulighed, med et potentiale for store dele af Fyn. At gøre Østfyn mere tiltrækkende for bosætning og erhvervsliv. Klubben fører en konstruktiv dialog og tager en række initiativer. Blandt andet delt flyers ud på banegårde og deltaget i Langeskov og Ørbæk Kræmmermarked. Desuden planlægges musik og festivitas ved genåbning af Langeskov Station i august .
 
Indstiller: Allan Thomsen, Langeskov.
 

Morten Albrektsen, købmand Stige

 
Sparkøbmanden i Stige, Morten Albrektsen, ser desværre ud til at måtte lukke sin butik Han har formået at ”samle” Stige-borgerne med de mange aktiviteter, han var en del af. At komme og handle i Spar Stige var altid en dejlig oplevelse, altid blev vi mødt af et smil af både Morten og alle ansatte. Et tab for Stige at miste vores købmand Morten.
 
Indstiller: Birgit Krogaard, Stige.
 

Hans Peter Skov Hansen, Assens

 
Hans Peter Skov Hansen har ved indtil flere lejligheder taget initiativ til at gøre noget for de unge i Assens, så de ikke går og keder sig. Han har oprettet en foreningen ”unge i Assens” hvor han tager de unge med ud og lave diverse aktiviteter uden det koster dem noget. Han har flere gange lavet events, hvor alt overskud er gået til OUHs børnekræft-afdeling - og han selv har spyttet penge i, hvis han synes, der har været for lidt.

Indstiller: Peter Jakobsen, Bror Petersen og Tine Budde

Heidi Lykke Schultz, Odense

Heidi Lykke Schultz er fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Odense og bruger det meste af sin vågne tid på at kæmpe for bedre forhold for kommunens yngste borgere. Hun var en af drivkræfterne bag vinterens store demonstration på Flakhaven, hvor besparelser på næsten 30 millioner kroner efterfølgende blev taget af bordet. Hun er markant i den offentlige debat og var en af hovedkræfterne ved etableringen af Odense ForældreOrganisation. Og i hendes lokalområde er hun aktiv i forældrebestyrelsen. Heidi brænder for sin by og særligt byens yngste.

Indstiller: Henrik Brandt Rasmussen

Jeppe Sand, Odense

Jeppe Sand er en uhørt aktiv unge mand, der blander sig kulturdebatten og i Odenses kulturliv. Han er meget aktiv i medierne og er initiativtager og aktiv udøvende kunstner i Odense. Han har været initiativtager og instruktør på en række eksperimenterende og vilde teateroplevelser, der høstet lokal og national anerkendelse. I 2014 fik han opgaven at kickstarte en kriseramt Ryslinge Højskole og har været med til at oprette den nye linje for unge, der bærer drømmen om skuespil og udøvende kunst. Og så er han ambassadør for ” Børn i sorg” på Fyn.

Indstiller: Susan A. Olsen, Ryslinge Højskole

Jørgen Bächler, Horne

Jørgen Bächler har gjort og gør et kæmpe arbejde for Horne som landsby. For at gøre den smuk og tiltrækkende for alle og et rart sted at flytte hen.

Indstiller: Elisabeth Skovbjerg

John Jørgensen, Nr. Åby

John Jørgensen har lige siden, han flyttede til Nr. Åby for 26 år siden været en ildsjæl, der har ledet gymnastik og anden sport. Senest har han været formand for at få etableret ”Tusindårs Legeparken”, der besøges i sommerhalvåret af cirka 500 personer om ugen. Han har taget initiativ til oprettelse af lokaludvalg, der blandt andet kæmper for at bevare stationen og få et medborgerhus, hvor borgere i Nr. Åby kan samles.

Indstiller: Ib Kær Pedersen, Brian Boyum Hagedorn

Foreningen Landsbyerne i Danmark

Hele bestyrelsen for Landsforeningen Landsbyerne i Danmark arbejder frivilligt for bedre forhold i landdistrikterne. I forhold til etablering af bedre mobil- og internetdækning i tyndt befolkede områder, bosætning og flere arbejdspladser ude på landet, belåningsproblemer, beskyttelse af vores landsbyer, forsamlingshuse og skoler, engagerer bestyrelsen sig i debatten for at påvirke lovgivningen og udviklingen. Ikke mindst har foreningens formand Carsten Abild (Otterup) nu i 40 år uselvisk argumenteret mod urimeligheder i planloven.

Indstiller: Vagn Top

Sven-Erik Peterson, Odense

Sven-Erik Peterson er bannerfører for den beboergruppe, der ønsker Landbrugsvej i Odense genåbnet. Han har skarpt og utvetydigt påpeget kommunens ulovlige og lemfældige fortolkning af områdets lokalplan.

Indstiller: Jørgen Juul Rasmussen, Odense.

Støtteforeningen Hjemmets Venner, Glamsbjerg

Støtteforeningen ved De gamles Hjem kommer året igennem og er med til at gøre hverdagen og festdagene mere nærværende og rummelige for beboerne på De gamles Hjem. Endvidere bidrager foreningen økonomisk til materielle ting, der er med til at gøre livet bedre på De gamles Hjem.

Indstiller: Inge Svejdal

Lektiecaféen Veflinge, Anne Margrethe Dalskov og Line Nielsen

Lektiecafeen består af alle de mennesker i Veflinge, der er engageret i de cirka 40 flygtninge i landsbyen. Cafeen har åbent to gange ugentligt. Desuden er etableret gratisbutik, hvor folk kan aflevere legetøj, møbler, porcelæn m.m. I cafeen har en frivillig fortalt om danske værdier. Lektiecafeen hjælper med at finde praktikpladser og job, læser breve fra kommunen, etablerer netværk, indmeldelse i idrætsforening osv. Det bedste er, at flygtningene lige så stille glider ind i bysamfundet på lige fod med andre tilflyttere.

Indstiller: Karl-Jørgen Rævdal, Veflinge.

Annette Sørensen og Lars Dokkedahl, Nyborg

De to ydede en superflot indsats i kampen for at bevare sygehuset i Nyborg

Indstiller: Musse Frederiksen

Jim Lyngvild, Korinth

Jim Lyngvild et totalt usnobbet og har sat Danmark, Fyn og Korinth på verdenskortet, både med hans bygningsværker og med hans kommende show i Østen. Jim Lyngvild er en ildsjæl, der fortjener en ordentlig omgang anerkendelse. Han har bygget lokalt, med lokale håndværkere og lokale materialer. Han inviterer lokalsamfundet ind i hans hjem. Og hans fantastiske bygningsværker har trukket mange turister til området.

Indstiller: Majbritt Merstrand, Hanne Tolderlund, Bodil Rasmussen,Karina Pedersen, Karen Dyhre, Maya Krone Hansen, Pia Bech og Anne Margrethe Andersen m.fl.

DKK, Faaborg

Dansk Kennel Klub Faaborg tilbyder hundetræning og har medvirket til, at mange af de hunde, der færdes i Faaborg by, opfører sig pænt.
Der bliver også kæmpet for, at man samler op efter sin hund, når den skider på
gaden.

Indstiller: Vivian I. Pedersen.

Michael Bernsdorf Jungfeldt, Horne

Hans ideer er til glæde for mange, både børn og voksne
 
Indstiller: Anne Bernsdorf
 

Ellinge Læseforening

Ellinge Læseforening blev dannet for 25 år siden som reaktion mod, at biblioteket blev nedlagt. Foreningen har til formål at ”opretholde bogudlån i Ellinge Sogn - og kunne samle børn og unge til eventyrtimer, andre aktiviteter og styrke kulturelle interesser. I dag er der mange tusinde bøger, og der er åbent for udlån to gange om ugen.
Dagplejemødre bruger lokalerne, nogle strikker, nogle kommer og fortæller om en oplevelse, der spilles kort og senest har læseforeningen taget initiativ til kreativ café. Desuden holdes gå-banko med deltagere fra hele Fyn.
 
Indstiller: Verner Emil Eg
 

Foreningen Børn og Unge i Sorg på Fyn

Foreningen arbejder på frivilligt basis utrætteligt på at hjælpe børn, der mister en nær pårørende videre med deres liv. Foreningen tilbyder børn og unge på Fyn sorggrupper med jævnaldrende, og der er ansat professionelt og uddannet personale til at tage vare på børnene og de unge. Der holdes forældremøder m.v. Bestyrelsen arbejder ulønnet og frivilligt og søger finansiering hos fonde og lokale organisationer
 
Indstiller: Kirsten Folkersen, Odense.
 

Vagn Gram, Faaborg

 
Vagn Gram er formand for Faaborg Amatørfiskerforening og er med til at udvikle et stort øhavscenter på havnen i Faaborg ved Munkholm. Han er altid med, når vi kalder. Er positiv, går foran og har tid, når vi mødes.
 
Indstiller: Nils Christensen
 

Niller Knudsen, Stige

Niller Knudsen har i mere end 30 år trænet en række unge i Stige i fodbold og håndbold, og når han holder ferie tager han til Rumænien og hjælper en børnehave eller andre unge mennesker. Han har blandt andet haft tøj, sko og andet med til fattige børn og fået deres øjne til at stråle. På den måde har han været en støtte for både en række børn i Stige og i Rumænien.
 
Indstiller: Alex Knudsen, Odense.
 

Bevægelsen Behandl Mig Ordentligt

Behandl Mig Ordentligt er på tre år vokset til i dag over 18.500 medlemmer. I folkebevægelsen BMO mener vi, at vi som voksne er forpligtet til at efterlade et velfærdssamfund til vores børn og børnebørn, som vi kan være bekendt.

Barnets tarv skal altid beskyttes. Penge og politik må aldrig komme før empati, etik og moral.

Behandl Mig Ordentligt er oprettet for at bevare og kæmpe for, at der er et velfærdssystem og lige overenskomster til vores børn og børnebørn.

Indstiller: René Hakon Erbs, Langeskov..

Frørup Landsbyråd

Frørup Landsbyråd har i medierne og overfor kommunen skabt fokus på de forfaldne huse i Frørup. Landsbyrådet har selv kontaktet ejerne af seks forfalde huse, heraf fem ubeboede, og fortalt dem, at beboerne i landsbyen var kede af husene, der skæmmede byen. De blev gjort opmærksom på nedrivningspuljen, og i dag er der ikke længere huse, der skæmmer byen. Der er skabt en positiv spiral af optimisme og sammenhold. Frivillige slår blandt andet græsset på grundene, hvor de forfaldne huse tidligere stod, samt slår græsset på et stort fællesareal, hvor der også er en fælles bykøkkenhave.
 
Indstiller: Inger Mechlenburg

Rico Boye Jensen og Lars Jensen, KFUM-spejderne Tommerup

Gruppeleder Rico Boye Jensen og grupperådsformand Lars Christensen og andre ildjæle fra KFUM spejderne Tommerup Gruppe står bag Højfyns Friluftscenter, der blev indviet i juni 2015.
Visionen er at give spejdere, lokale borgere, børnefamilier, skoleelever og børnehavebørn nye muligheder for et aktivt friluftsliv i skole- eller fritiden. Udover ugentlige spejdermøder bruges centeret til f.eks. lærerrådsmøder, klasse- og familiearrangementer, kurser, base for Kulturlandsby træf 2016, ligesom områdets unge mennesker jævnligt bruger stedet. Rico og Lars har med stor dygtighed, fantastisk engagement og en helt ukuelig vedholdenhed styret projektet.

Indstiller: Helle Bastrup Larsen

Skamby Multihus

 
Skamby har længe været uden samlingssted for byens borgere, men 1. juli blev Skamby Mulithus indviet. Processens omkring overtagelse og omdannelse af den tidligere skolebygning til et længe savnet samlingspunkt for byens borgere har formået igen at skabe et fællesskab i byen. Mange har med stor entusiasme udført et flot stykke arbejde. Et arbejde, der er til glæde, ikke kun for borgerne i Skamby, men for alle, der vil benytte sig af de nyskabte rammer. Såfremt prisen tildeles Skamby Multihus, vil der kunne gøres yderligere forbedringer og tiltag.
 
Indstiller: Skamby og Omegns Borgerforening, Jonas Ibsen.

Bente og Michael Grønlund, Kerteminde

Bente og Michael Grønlund på trods af modgang ved International Art Festivalen 2014 rejst sig igen og formået at få etableret en succesfuld Art week 2015 til glæde for alle kunstinteresserede.
 
Indstiller: Lone Weisz, Kerteminde
 

 

FUT-Faaborg, festarrangør for unge

FUT-Faaborg er en nonprofit-gruppe af forældre, der nu gennem 10 år har siddet med de samme frivillige forældre og arrangeret fester for de unge, som går i 8.-9.-10. klasse, i Faaborg gamle kom-mune Det hele foregår på frivillig basis, og nogle af dem, der driver det, har ikke selv haft børn med i nu en del år.

 
Indstiller: Allan Lorenzen
 

 

Vindinge Forsamlingshus, bestyrelsen

Efter år med nedgang er forsamlingshuset blevet et samlingssted med blandt andet foredrag, musikaftener, vildtspisninger, oktoberfest, juletræsfest og fællesspisninger, hvor både børn og voksne deltager. Også beboere fra seniorboligerne ved plejecenteret nabo til forsamlingshuset. Der er skaffet penge fra fonde, så en større renovering går i gang. Bestyrelsen har også taget initiativ til et landsbyråd, og det er lykkedes at få at få skabt et bedre sammenhold og attraktivt miljø i landsbyen.
 
Indstiller: Bente Andersen
 
 

 

Kurt Jørgensen. Otterup

Kurt Jørgensen er koordinator for Dansk Flygningehjælps frivilliggruppe. Han hjælper flygtninge i gang i det danske samfund, arrangerer udflugter, hjælper med at tyde besværlige breve og giver vores nye beboere en god selvtillid ved at vise, hvordan man opfører sig i samfundet.
Indstiller: Lisbeth Nielsen
 
 

 

Ulla Simonsen og Benny Hansen, Søndersø

Ulla og Benny gjorde et kæmpe arbejde i forbindelse med eftersøgningen af den forsvundne demente Helen Jensen fra Søndersø. De tog initiativ til en privat eftersøgning i byen og satte deres firma Nordfyns Brolægning på stand-by en hel måned. De fandt lokaler til mødested for alle de frivillige og koordinerede indsatsen. Selv efter Helen var fundet, tog de initiativ til en lille mindehøjtidelighed. De fik sat gang i et kæmpe socialt fællesskab og sammenhold.
 
Indstiller: Mette Kastrupsen, Trine Skovlund, Charlotte Simonsen og Gert Hansen
 

Dansk Kvindesamfund, Odense

Dansk Kvindesamfund Odense har eksisteret siden januar har på få måneder opnået meget. Blandt andet deltaget i debatten om et ensidigt kønsmæssigt program på Tinderbox, fejret kvindernes internationale kampdag, holdt antivoldtægtsdemonstration , foredrag, engageret sig i kunst, højtlæsning af omskrevne HCA-eventyr samt indledt samarbejde med en bred vifte af lokale foreninger. Interessen for medlemskab og deltagelse ved arrangementer har været overvældende. Fynboerne er sultne efter feminisme.
 
Indstiller: Ea Høg Utoft, Anne Bettina Pedersen, Björg Kristjansdottir
 

 

Støt flygtninge i Hillerslev, Karin Pagh og Jørgen Hjort

Karin og Jørgen tog initiativ til gruppen ”Støt flytninge i Hillerslev”, da 26 unge mænd flyttede ind i Hillerslev Landsbycenter. De fik en stor flok frivillige til at være kontaktpersoner, og Karin og Jørgen har dagligt været forbi centret for at sikre sig, at alle har det godt, og deres egne døre har altid stået åbne for flygtningene. Der er oprettet cykelværksted, lektiecafe og holdt møder med politikere og embedsfolk . Nu er 16 mænd familiesammenført og flere har fået fast job og kan forsøger sig selv.
 
Indstiller: Tina Blomberg Ellegaard
 
 

Christian Madsen Jensen, Bogense

Han har været formand for Frivilligcenter Nordfyn siden starten for godt 10 år siden. Han bruger meget tid og mange kræfter på frivilligt socialt arbejde og på kontakt både med de mange medlemsforeninger og det omgivende samfund.
 
Indstiller: Kurt Jørgensen
 
 

 

Langeskov Fællesværk

En gruppe frivillige har med hjælp fra Ungdommens Røde Kors været med til at starte en klub for børn i alderen 10-13 år, så de har et fristed at komme om eftermiddagen.
 
Indstiller: Dorthe Sørensen
 
 
 

Æblehavens Venner, Haarby

Æblehavens Venner har samlet ind til en bus til ældrecentrets beboere ,så de kan komme på tur. Vennerne
planlægger spiseaftner, herrefrokoster for de ældre mænd og danseeftermiddage.
 
Indstiller: Hanne Boutrup

 

Alkoholdet , Faaborg

Alkoholdet er et fodboldhold med over 20 deltagere, der mødes til hyggebold. Flere mennesker er gået fra inaktivitet til aktivitet, og flere strømmer til.
 
Indstiller: Christina Andersen
 
 
 
 

Fælleshaven Rubra, Odense

Fælleshaven Rubra har på en sæson formået at lave en kæmpe biodynamisk køkkenhave til glæde for dem, der ikke har råd til en kolonihave. Fælleshaven forsyner 25 medlemmer .Kodeord er samarbejde, vilje og en stor trang til at komme ud og dyrke miljø venlige grønsager . De har får økologien og naturen ind i byen.
 
Indstiller: Susan Dam Andersen, Ole Kjær Larsen, Claus Frederiksen, Maria Sangill, Jane Jamshidi, Jørgen Pedersen, Trine Guldin Pedersen og Bente Krag Larsen
 

Ole Knudsen, Kissendrup

Ole Knudsen er formand for både forsamlingshusforening i Langtved og teaterforening. Han har gennem sine mange initiativer, sin evne som motivator og en utrættelig arbejdsindsats formået at få et hensygnende forsamlingshus til at blive både et kulturelt lokalt fyrtårn med musikcafé, jazzcafé, kulturcafé, teatercafé, fællesspisning, meditation, banko - alt sammen flere gange årligt - foruden de traditionelle udlejninger til fester i lokaler som er blevet renoveret.
 
Indstiller: Per Mørck Christiansen
 
 

Espe Byfest, arrangørgruppen

En gruppe på ni lokale personer har med stort gåpåmod og iver formået i Espe at opbygge en byfest over tre dage . Folk strømmede til, og den kæmpe opbakning viste, at byfesten virkelig var savnet i byen. Et tiltag som rystede byens borgere sammen og som klart er ønsket igen.
 
Indstiller: Janne Stolberg Jensen
 

Line Klivager, Faaborg

 
Line Klivager viser et stort engagement i bylivet i Faaborg. Selvom hun er erhvervsdrivende, er hun ofte på banen med non profit ting, som skal styrke sammenholdet i Faaborg. Hun har det Faaborg mangler. En fornuftig ung røst, som tør blande sig i debatten. Blandt andet med slagterigrunden, hvor hun samlede underskrifter og lavede et flot forslag . Hun slår et slag for de unge i byen.
 
Indstiller: Carina Christensen, Mikkel Sander, Irene Hald, Lars Matthiesen, Trine jensen, Anne Marie Halken, Eva Schaldemose, Bent Hansen, Karen Tholle, Karin Sander, Kristine Nyholm m.fl.
 

Munkebo Multipark, Palle Hansborg-Sørensen og Klaus Lauridsen

 
Munkebo Multipark er etableret af en gruppe engagerede borgere, som har kæmpet for, at Munkebo kunne få et ” fyrtårn ”, som kunne skabe et fællesskab omkring aktiviteter for alle aldersgrupper.
 
Bestyrelsen har inddraget og inddrager stadig brugerne i parkens udvikling, senest i udvidelsen af skateparken. Der afholdes fællesspisning og andre arrangementer. Parken bliver brugt flittigt til gåtur, løbetur, overnatning i shelter, hoppetur på trampolin, en grillaften, fodbold eller basket, hvor man ofte ser unge og ældre deltage i samme kamp.
 
Indstiller: Jesper Bie Schøllhammer og John Jacobsen
 

Gro Odense Byhaver

 
Gro Odense Byhaver er mere end byhaver og grønsager, da det er blevet samlingspunkt, hvor mennesker mødes i det grønne og lærer af hinanden. Medlemmerne kommer fra alle dele af verden . Foreningen holder sanketure i den danske natur, der åbner øjnene for det spiselige og det bæredygtige i at bruge urter, bær og frugter i ens nærmiljø.
 
Indstiller: Jacob Guldin
 

Foreningen Als-Fyn Broen, Mogens K. Nielsen

Mogens K. Nielsen har sat sig i spidsen for og utrætteligt kæmpet kampen for Fyn-Als Broen. Det har skabt fokus, opmærksomhed og vil have stor betydning for hele Fyn med en hurtig adgang til den nordtyske region. Han har en evne til altid at gøre tingene helt, og han giver aldrig op på halvvejen. Hans arrangement i Fyn - Als Broen er udtryk for hans interesse i at udvikle det sydfynske område, ikke for egen vinding men for almenvellet.
 
Indstiller: Ingrid Petersen, Lotte Drasbek, Siv Jønsson, Harald Boye, Bo Stærmose, Erling Bendy Andersen,  Ole Johannsen, Bo Petersen, Lene Risby, Jack Odgaard, Camilla Almlund, Elisabeth Ulbæk, Carsten Granby, Vagn Drud Hansen, Bea Brun, Connie Nielson,Kirsten Müller, Peder Andersen og Inge Dahl
 

Udviklingsrådet i Haastrup

For den store indsats der er blevet gjort for at sætte en lille landsby på landkortet. Kulminerede i et fantastisk arrangement ”Open Haastrup”, som glædede hele oplandet og tiltrak mange mennesker.
 
Indstiller: Lars Ostenfeldt
 
 

Vera Pedersen, Morud

Vera Pedersen har oprettet Morud Motionsvenner, der er for handicappede, kørestols- og rollatorbrugere, gangbesværede eller mennesker med sygdomme, som gør, at de ikke tør gå ud alene. De mangler ofte samvær med andre og deres livskvalitet daler. Motionsvennerne er nu oppe på 40-42 personer, der er meget glade for projektet, der er meget givtigt både fysisk og psykisk. Plejehjem kan udskydes eller måske helt undgås.
 
Indstiller: Finn Holmberg
 
 

Torben Vind Rasmussen, Ryslinge

Torben Vind Rasmussen blev forstander på Ryslinge Højskole i 2009, da den var i dyb krise. I dag er der en efterskole og højskole, der er toneangivende. Han har været aktiv i efterskoleforeningen, i lokalrådet og været primus motor i at skabe kulturliv i de nedlagte haller Fabers Fabriker, og han er med i bestyrelsen i Ryslinge Udviklingsselskab. Torben er meget favnende og er med til at få mange af os til at se muligheder og ikke begrænsninger.

Indstiller: Gunnar Landtved

 

Jørgen Bjerring og Ingrid Henriksen, Magtenbølle

Jørgen Bjerring og Ingrid Henriksen er to ildsjæle fra Magtenbølle. ”Vi vil have liv på landet!”, er budskabet i deres engagement. De tog initiativ til og skabte det lokale samlingssted ”Sulelængen”, der danner rammen for det sprudlende kulturliv i Magtenbølle og omegn. Kulturel lørdagsbrunch med musik, madklub, foredrag, beboermøder og meget mere afholdes i den nænsomt istandsatte sulelænge. Deres utrættelige engagement, idérigdom og frivillige arbejdsindsats er et kæmpe aktiv.

Indstiller: Else Marie Kristensen og Klaus Ankerstjerne Eriksen, Magtenbølle

 
Udgivet den 08/08-2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *