14. maj – møde om rammer for støtte: Odense Kommune holder ifølge korrespondancen mellem parterne møde med daværende Odense Sport & Event-direktør Thomas Christensen, hvor rammerne for den kommunale støtte til virksomheden fastlægges. Det er uvist, hvad der præcist bliver aftalt på mødet, men ifølge en senere mail fra daværende stadsdirektør Jørgen Clausen bliver det blandt andet aftalt, at Økonomiudvalget skal behandle sagen på et skemalagt møde den 19. juni 2013.
24. maj – Odense Business Task Force nedsættes: Odense Kommune melder i en pressemeddelelse ud, at man har nedsat arbejdsgruppen Odense Business Task Force. Lars Nørby Johansen er udpeget som formand, mens de resterende fire medlemmer er Niels Thorborg, Arla-direktør Peder Tuborgh, direktør for Kompan Connie Astrup-Larsen og dekan og professor på SDU Jesper Strandskov. Gruppen skal arbejde henover sommeren, så man allerede i august samme år kan komme med konkrete anbefalinger, der kan styrke væksten i Odense.
30. maj – møde om ”løsningsmodeller”: Kommunen og Odense Sport & Event holder igen et møde. Der bliver ikke lavet nogen dagsorden til mødet, men ifølge en mail fra daværende chefkonsulent i Borgmesterforvaltningen Søren Nørgaard Simonsen til daværende udviklingschef i Odense Sport & Event Tue Kempf og direktør Thomas Christensen handler mødet om, at de to parter skal se ”nærmere på nogle forskellige løsningsmodeller”.
5. juni – Odense Sport & Event efterlyser handling: Tue Kempf sender en mail til Søren Nørgaard Simonsen med en opgørelse over, hvilke opgaver Odense Sport & Event løser i forbindelse med aftalen om Arena Fyn. I selve mailen fremgår det, at kommunen fra 2007 til 2013 har brugt Arena Fyn til 36 arrangementer med publikum, fordelt over 119 dage. Selv om kommunen har betalt 27,5 millioner kroner for at have ret til at bruge arenaen gratis, lægger Tue Kempf ikke skjul på, at kommunen bærer en del af ansvaret for den dårlige økonomi: ”Det er meget vigtigt at holde fokus på, at udfordringen i mindst lige så høj grad opstår på baggrund af de manglende (indtægtsgivende!) store arrangementer, som var intentionen ved aftalens indgåelse,” skriver Tue Kempf.Af mailen fra Tue Kempf fremgår det også, at kommunen og virksomheden allerede på dette tidspunkt er begyndt at tale om et kommunalt sponsorat af fodboldklubben OB: ”Jeg forventer desuden at have det aftalte, konkrete forslag til sponsor/eksponeringsaftale til en værdi af 1.000.000 kroner klar primo næste uge,” slutter Tue Kempf.
13. juni – Jørgen Clausen beklager: Jørgen Clausen beklager over for Niels Thorborg og Thomas Christensen, at sagen om den kommunale støtte til Arena Fyn alligevel ikke vil blive behandlet på et møde i Økonomiudvalget den 19. juni. I stedet lægger han op til, at sagen kan komme på dagsordenen til et udvalgsmøde efter sommerferien og blive behandlet i forbindelse med forhandlingerne af budgettet for 2014. Han understreger dog, at kommunen har i sinde at leve op til de løfter, som man har givet på møder med virksomheden: ”Jeg beklager den usikkerhed som ovenstående kan give, men jeg håber, at der er forståelse for, at det er en relativt kompleks sag, der – særligt i et valgår – skal håndteres korrekt første gang. Jeg vil gerne understrege, at vi finder midler til at indgå en gensidig aftale med Odense Sport & Event allerede i 2013 og det forhold, at vi skubber til efter sommerferien, skal ikke betragtes som om, at vi bakker ud af de tilsagn, vi har givet i forbindelse med vores møder”, skriver Jørgen Clausen.
26. juni og 28. juni – dialog om OB-sponsorat: Søren Nørgaard Simonsen opfordrer Tue Kempf til at få sendt et tilbud på en markedsføringspakke i forhold til et muligt OB-sponsorat. To dage efter – den 28. juni - sender Tue Kempf et oplæg til den kommunale chefkonsulent. Odense Kommune har tilbageholdt oplægget, indtil det har været i høring hos Odense Sport & Event.